суботу, 2 квітня 2022 р.

Книжкова викладка: "Книга для дитини, як сонце у житті"

                                            Міжнародний день дитячої книги у бібліотеці 

       На початку квітня  діти і дорослі всього світу святкують день народження дитячої книги. З моменту появи на світ людина починає вчитися. Вона вчиться ходити, говорити, пізнає навколишній світ. Її вчать сонячний промінь і метелик, який сів на квітку, кумедна картинка і добра пісня, весела гра і улюблена книга.

      Книга! Вона поруч із самого народження. Перші казки, вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. Книга розповідає нам про казкових богатирів, про шкільне життя, про далекі країни. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. про все на світі розповідає книга.

     Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнаний Г. К. Андерсен, автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих: "Снігова королева", "Гидке каченя", "Кресало" та інших. Його казки перекладені більш ніж 150 мовами світу, вони стали основою для численних екранізацій, мультфільмів, балетів.  В день народження Г. К. Андерсена, 2 квітня, за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги відзначається Міжнародний день дитячої книги.

    В Великопавлівській сільській бібліотеці оформлена книжкова викладка літератури: " Книга для дитини, як сонце у житті" та літературна мандрівка "На годину до великого казкаря Г. К. Андерсена".

    Святкування Міжнародного дня дитячої книги є наглядним показником того, що книга, яка створена саме для дитини, має великий вплив на формування її характеру та становлення як людини. Дитячі книги вбирають у себе дивовижний, невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе саме завдяки книжці.








Немає коментарів:

Дописати коментар