субота, 17 квітня 2021 р.

Виставка-застереження "Екологічний бумеранг"

  В Великопавлівській сільській бібліотеці відкрито виставку-застереження "Екологічний бумеранг"

  Щороку в третю суботу квітня, коли наша планета Земля вже готова до весняного оновлення, в Україні святкують День довкілля. 

  Головною метою цього свята є поліпшення стану української природи.

Зупинися, людино, на мить...

І відчуй, як планеті болить.

Як із серця крик вирина - 

Зупинися, Земля в нас одна!

  З дитячих років ми звикли до чарівної краси природи, радіємо спілкуванню з нею, милуємося її красою. Саме природі ми зобов'язані своїм існуванням, адже людина це її частина. Все живе, що нас оточує, хоче і повинно жити.  

   Природа - це наше життя. Ми впевнені, що є багато небайдужих людей до того, що з нами відбувається щоденно, хто добре розуміє: Земля - наш спільний дім й іншого немає та бути не може. Так, сьогодні найголовнішою проблемою людства є проблема виживання, проблема, що стосується кожної людини зокрема, кожної живої істоти.

   Ніякі винаходи цивілізації не замінять чистого повітря, екологічно чистих продуктів харчування та джерельно-чистої води.

    В Великопавлівській сільській бібліотеці-філії бібліотекарями організована виставка-застереження "Екологічний бумеранг" про проблеми екології, у чому саме бумеранг? У нашому випадку - "екологічний бумеранг" означає: нерозумні та неправильні дії людей на планеті Земля в найближчий час можуть повернутися великими нещастями , бідами для всього людства, адже "бумеранг" за своєю природою завжди повертається. У нашому випадку для людства він може повернутись із жахливими наслідками. Що ж потрібно знати, як слід діяти, щоб зберегти екологічну чистоту нашої планети? Прочитавши книги: "Земля - планета спраги", "Стежинами червоної книги", "Наш друг - природа", "Культура спілкування з природою", "Час спілкування" ви знайдете відповіді на всі запитання.



Немає коментарів:

Дописати коментар