пʼятниця, 16 квітня 2021 р.

Книжкова викладка літератури: "Визначні перлини світу"

    У Великопавлівській сільській бібліотеці бібліотекарі оформили книжкову викладку літератури до Міжнародного дня пам'яток та історичних місць, який відзначається щорічно 18 квітня. Цей День встановлений у 1983 році Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників та визначних місць, створеної при ЮНЕСКО. Головним поштовхом до цього стала необхідність збереження від модернізаційних видатних архітектурних, фортифікаційних, садово-паркових надбань світової культури. У 1999 році за підтримки вчених, архітекторів, реставраторів, працівників державних органів охорони пам'яток історії і культури було ухвалено встановити в Україні День пам'яток історії і культури і відзначати його щорічно 18 квітня.

   Завдання цього свята - ще раз нагадати світовому суспільству про різноманіття культурної спадщини, створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства, її вразливість та необхідність збереження для майбутніх поколінь.

    Україна - держава з багатовіковою історією та культурою. Кожна епоха залишає нам у спадщину пам'ятку архітектури чи історії, що зберігає в собі згадку про певну  визначну подію чи особистість. У кожному регіоні є свої визначні пам'ятки - перлини української землі. Це справжній скарб, наша гордість і надбання. До наших днів збереглися середньовічні фортеці, палаци та садиби, стародавні монастирі та храми, що навіки прославили своїх майстрів.



Немає коментарів:

Дописати коментар