суботу, 20 квітня 2024 р.

Екохвилина: "Майбутнє довкілля в наших руках"

   День довкілля увійшов у наше життя. І вже склалися своєрідні традиції його святкування. Щорічно у третю суботу квітня з 1999 року згідно з Указом Президента України "Про День довкілля" громадські організації проводять різні заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища - очищення водних джерел, озеленення територій, виставки та конкурси малюнків на екологічну тематику. Тож і ми - бібліотекарі - долучаємось до поширення екологічних знань.

    Довкілля - це всі живі та неживі об'єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна - все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників.

    Бібліотекарі Великопавлівської сільської бібліотеки-філії  запросили діток на екохвилину під назвою "Майбутнє довкілля в наших руках" та розповіли своїм користувачам історію виникнення цього свята, ознайомили з пізнавальними книгами,  які розкривають тему сучасного стану навколишнього середовища  і його захисту. 

    Адже, якщо ми хочемо бачити нашу планету здоровою, то кожен, починаючи з себе, повинен бути екологом і дбати про навколишнє середовище. Кожен з нас може долучитися до збереження цієї планети і це не так важко, як здається на перший погляд. Ми зібрали 7 дуже простих способів, які можуть допомогти зберегти довкілля та ще й зекономити:

1. Відмовитися від поліетиленових пакетів - екологічно та економічно.

2. Відмовитися від одноразових пляшок та посуду.

3. Бути енергоефективним у побуті.

4. Обирати найбільш екологічний транспорт.

5. Економити воду.

6. Купуйте менше та не викидайте.

7. Сортувати сміття і віддавати на переробку.













Немає коментарів:

Дописати коментар