понеділок, 29 січня 2024 р.

Інформаційний репортаж: "Крути - цвіт української нації"

   Однією з найбільш трагічних, але й значущих подій Української революції 1917-1921 років була битва під Крутами.

   29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії - бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

    З метою вшанування пам'яті загиблих під Крутами Великопавлівською сільською бібліотекою був проведений інформаційний репортаж "Крути - цвіт української нації" для читачів нашої бібліотеки. Читачі з цікавістю прослухали про перебіг подій столітньої давності. Переглянули підбірку літератури, в якій описані ці трагічні події. Адже юнаки, які пожертвували своїм життям заради України, стали легендою для наступних поколінь борців за незалежність в 1940-1950, 1960-1980-ті роки. Вони є прикладом для молоді - тому що були такими ж завзятими тоді, у 1918-му, як ті, кого ми назвали кіборгами, в 2014-2015. Вони, герої Крут, були першими кіборгами у нашій історії. І в нашій пам'яті вони назавжди залишаться вічно молодими героями.

   Бій під Крутами - це героїчна і водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов'язку - боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей - найкращих представників українського студентства.











Немає коментарів:

Дописати коментар