суботу, 25 листопада 2023 р.

Виставка-експозиція: "Світлий геній українського слова"


Виставка-експозиція: "Світлий геній українського слова" (До 185-річчя від дня народження Івана Нечуя-Левицького)
16:16
25 листопада виповнюється 185 років від дня народження Старійшини української літератури, письменника, якого читали всі верстви суспільності в усі часи існування української людності за цей період.
Соковита українська мова, прекрасні описи природи, колоритні типи селян, любов до рідного краю, легкість і прозорість стилю завжди захоплювали читачів і слухачів його творів.
Це Іван Семенович Левицький, який прибрав ще собі псевдонім-префікс Нечуй. Він народився в центрі ареалу української мови, української людності, української природи. Ці багатства не могли не вплинути на формування характеру і стилю якраз українського письменника. Підкреслюємо цю українськість в усьому житті Івана Нечуя-Левицького, адже він став палким поборником рідного слова на своїй землі, іноді навіть до комічності вже в останні роки життя та творчості.
До відзначення 185-річчя від дня народження славного представника української культури, письменника-демократа, великого гуманіста І. С. Нечуя-Левицького в Великопавлівській сільській бібліотеці-філії була організована виставка-експозиція "Світлий геній українського слова"
   










Немає коментарів:

Дописати коментар