середу, 28 червня 2023 р.

Історичний колаж: "Конституція України - символ незалежності держави"

   Відважні українці й українки! Великопавлівська сільська бібліотека-філія вітає усіх з Днем Конституції України! Ми від щирого серця бажаємо завжди пишатися своєю країною, пам'ятати про свої права і обов'язки, поважати букву закону. 

   28 червня Україна відзначає національне свято - День Конституції. Основний закон держави був прийнятий в 1996 році. Конституція має унікальне історичне коріння, адже у той час, коли в Європі основним державним устроєм була абсолютна монархія, українці вже мали свій Основний закон  - Конституцію Пилипа Орлика. День Конституції - одне із головних державних свят України. Адже Конституція є Основним законом країни, який гарантує кожному громадянину права і свободи, а також визначає політичний устрій держави. Конституція закріпила незалежність і суверенітет України, а також в ній написано, що країна існує для людей, але не навпаки. Саме на честь ухвалення Основного закону 28 червня й святкується День Конституції.

   Пропонуємо вашій увазі історичний колаж: "Конституція України - символ незалежності держави"

   Користувачам запропонована правознавча, історично-довідкова література. Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції та відображає найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму, що триває і зараз.

Основному Закону України - Конституції - повинні підкорятися всі, сумлінно виконувати все, що вимагає Закон.





























Немає коментарів:

Дописати коментар