середа, 14 грудня 2022 р.

Книжкова виставка: "Пам'ятай про Чорнобиль...Думай про майбутнє!"

                                          "Чорнобиль ніколи не стане минулим"

     14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Указ N945/2006 про постанову цієї пам'ятної дати підписаний президентом 10 листопада 2006 року. Чорнобильська катастрофа - найбільша за всю історію ядерної енергетики. В житті українців Чорнобиль є незагоєною  раною болю і втрат. Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети.

     Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів. Ціною свого життя і здоров'я, під великими дозами опромінення вони зупинили невидимого і дуже підступного ворога. Ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС завжди будуть для нас символом громадського подвигу та самопожертви, які заслужили вдячність мільйонів наших співгромадян. Під час страшного лиха вони добровільно зголосилися прийти на допомогу в умовах невідомої на той час небезпеки. На жаль, це коштувало їм підірваного здоров'я, а багато кому і життя. Їх мужні дії допомогли значно зменшити наслідки катастрофи для України та світу.

     Пропонуємо вашій увазі книжкову виставку: "Пам'ятай про Чорнобиль... Думай про майбутнє!",  до Дня Чорнобильської трагедії на якій представлені документи і матеріали щодо історії будівництва ЧАЕС, її експлуатації, аварії та події після Чорнобильської катастрофи.



Немає коментарів:

Дописати коментар