середа, 9 листопада 2022 р.

Гордимося своєю мовою і будемо гідними її

 Перейшов усі світи я - 

Є прекрасних мов багато,

Але першою, як Мати,

Серед мов лиш ти є.

Ти велична і проста

Ти стара і вічно нова.

Ти могутня, рідна мово!

Мово - матері уста.

Іван Багряний

  До Дня української писемності та мови в Великопавлівській сільській  бібліотеці  організована книжкова виставка "Гордимося своєю мовою і будемо гідними її". Вона допоможе нашим користувачам здійснити літературну подорож стежками української писемності. Діти познайомляться з історією походження української мови, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками - словниками.

   Рідне слово...Скільки в тобі чарівних звуків, животворного трепету і вогню. Скільки в тобі материнської лагідності і доброти, мудрості земної. Що може бути дорожчим для людини за рідне слово? Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця - українська...

З метою поглиблення знань користувачів про рідну мову, щоб показати її красу і багатство, розкрити її необхідність у житті людини, розвивати бажання вивчати українську мову до Дня української писемності та мови в читальному залі всі мають можливість ознайомитися з виставкою.

   Любити, шанувати і плекати рідну мову - святий обов'язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Українська мова має в собі історію нашого народу, всю красу і міць поетичного слова. Чудна мелодія солов'я, могутня пісня лісів і полів, дитячий лепет і мамина колискова - звучить в нашій рідній мові і залишається в пам'яті назавжди.

   Варто пам'ятати, що грамотно володіти державною мовою - це обов'язок справжніх українців, які вболівають за державу, за її цілісність і духовну міць. Бажаємо всім утверджувати рідну  мову, дбати, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців. Нехай материнське слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом.












Немає коментарів:

Дописати коментар