вівторок, 24 травня 2022 р.

Виставка-вшанування "Любити безмежно життя і людей"

  В травні виповнюється 110 років від дня народження Михайла Панасовича Стельмаха - поета, драматурга, письменника, сценариста. Стельмах постійно експериментував і розвивався в різних жанрах літератури: він писав вірші і романи, п'єси і кіносценарії, повісті і статті, збірки віршів для дітей. Твори Михайла Стельмаха перекладені багатьма мовами світу.

  Життя Стельмаха пройшло в творчій і натхненній праці. Великий українець і гуманіст, громадянин - він усього себе присвятив своєму народові, відкривши світові його духовне багатство, мужність, працелюбство і поетичність душі.

  В своїй творчості письменник показав гостру боротьбу правди і кривди, добра і зла. Загальне визнання принесли письменнику романи "Велика рідня", "Правда і кривда". Михайло Стельмах - один із найяскравіших знавців багатств української мови, він підніс рідне слово до високих вершин в українському письменництві.

  До дня народження письменника в  Великопавлівській бібліотеці оформлена виставка-вшанування "Любити безмежно життя і людей".

Стельмах був і залишається в пам'яті українського читача як літописець українського села, хранитель правди і добра на землі. 



Немає коментарів:

Дописати коментар