середу, 13 квітня 2022 р.

Книжкова виставка: "Чисте довкілля - здорове майбутнє"

    День Довкілля в Україні відзначається щорічно в третю суботу квітня. Довкілля - це всі живі та неживі об'єкти, що існують на Землі. Земля, вода, повітря, флора і фауна - все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників - від кинутого на землю папірця до величезних сміттєзвалищ.

   Головну загрозу довкіллю становить людина - її байдужість, безкультур'я,і безмежна жадібність. Тому місія відповідальної дорослої людини - створити соціум, який буде жити в гармонії з природою. І в першу чергу слід навчити наших дітей усвідомлювати власну відповідальність за навколишній світ.

   Треба пам'ятати, що дитина повинна полюбити світ, в якому вона росте, адже тоді вона щиро захоче, щоб він був чистим та чарівним. Навіть найменша причетність кожного з нас до посадженого виплеканого дерева є вагомою підтримкою життя і в майбутньому.

    Кожен день ми вивчаємо себе та оточуючий нас світ. Для маленької дитини все навколо цікаво та дивовижно. У малому віці дуже швидко засвоюються знання. Проте, для того щоб дитина вас слухала потрібно її зацікавити, почати розповідати цікаві історії про життя природи. В цьому вам допоможуть книги представлені на книжковій виставці "Чисте довкілля - здорове майбутнє", яка оформлена в читальному залі Великопавлівської сільської бібліотеки. Книжки наповнені різними фактами про життя тварин та рослин. Крім того, вони дають читачам  безліч креативних способів допомоги природі.





Немає коментарів:

Дописати коментар