пʼятниця, 21 січня 2022 р.

Історичний хронограф: " В єднанні сила і міць держави"

Яка ж вдалась сьогодні днина!

Що хочеться співать пісень

Моя соборна Україна

Знов зустрічає новий день.

     22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня 99 років тому було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

    21 січня напередодні Дня Соборності для користувачів Великопавлівської сільської бібліотеки було проведено історичний хронограф: "В єднанні сила і міць держави".

    Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята - Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, з цікавістю переглянули книжкову виставку, яка діє в читальному залі. Відповідали на запитання літературно-історичної вікторини: "Як я знаю Україну?" продемонструвавши свої не аби які знання з історії рідної держави.

    Виставка привернула увагу  дітей та запропонувала замислитися над історією нашої країни, сьогоденням та майбутнім українського народу.














































Немає коментарів:

Дописати коментар