пʼятниця, 27 серпня 2021 р.

Виставка-портрет: " Теодор Драйзер - блискучий романіст і прагматик"

    27 серпня бібліотекарями Великопавлівської сільської бібліотеки-філії оформлено  книжково-ілюстративну виставку-портрет «Теодор Драйзер – блискучий романіст і прагматик» до 150-річчя від дня народження американського  письменника-журналіста.

Т. Драйзер цікавився темою «американської мрії», досліджував анатомію і філософію успіху. Його романи містять реальні автобіографічні факти та події з життя його рідних сестер. Він вивчав природу мистецтва та роль митця в суспільстві, соціальні теорії.

Відкриваючи американцям Америку, Драйзер відкривав й самого себе. Майже всі романи в тій чи іншій мірі пов’язані з його особистим досвідом, його захопленням й шуканнями.

Вершиною творчості письменника став роман «Американська трагедія». «Це була виключно правдива історія про те, що життя робить з людиною і як людина безсила проти нього», – підкреслював письменник.

На відміну від своїх героїв Драйзер рано відкрив для себе світ справжніх цінностей і став одним з їх творцем. За словами Т. Вульфа, «він і донині залишається в мистецтві «непохитним велетнем реалізму».






Немає коментарів:

Дописати коментар