четвер, 18 лютого 2021 р.

Година поезії "Хотіла б я піснею стати..."

     25 лютого виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки - однієї із центральних постатей в історії національної культури.

     Леся Українка - українська письменниця, перекладачка, фольклористка, культурна діячка, піонерка українського феміністичного руху. Співзасновниця літературного гуртка "Плеяда". В сучасній українській традиції входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України. 

     В Великопавлівській сільській бібліотеці філії, бібліотекарі організували і провели годину поезії "Хотіла б я піснею стати..." На заході були присутні учні 10 класу Великопавлівської загальноосвітньої школи. Бібліотекарі запропонували діткам переглянути відео-вірші Лесі Українки, а також надали можливість нашим читачам продекламувати поезію письменниці.  Цікаво було ще й  переглянути світлини життєвого і творчого шляху та книжкову виставку, яка організована в читальному залі нашої книгозбірні. Вчитель Попова Галина Григорівна теж цікаво і змістовно доповнила нашу розповідь деякими цікавими фактами із біографії талановитої та сильної духом поетеси та її патріотичними та ліричними творами.

















Немає коментарів:

Дописати коментар