пʼятниця, 12 лютого 2021 р.

Книжкова виставка-спогад "Афганістан - то біль і смуток чиєсь обірване життя"

Афганістан...

Згадаймо ті дні, коли разом з світанком

Вставали ми всі і мчались на танках,

Або "БеТееРом",вперед на ті гори

Де ворог засів, що бив по колонах.

Афганістан...

Згадаймо бої. Згадаймо загиблих.

Шануймо батьків наших рідних. Пониклих

В журбі за синочком, що смерть там знайшов...

Геройски загинув! У вічність пішов!...

15 лютого в нашій країні відзначають скорботний день пам'яті воїнів-афганців. Всі ті, хто воювали на Афганській землі і повернулися з Афганістану, і ті, хто назавжди залишилися там, і ті, хто вірили в перемогу - довго чекали цього дня - 15 лютого 1989 року.

   Десять років йшла неоголошена війна. У тому поході обірвалися тисячі життів молодих воїнів. Часто це були хлопчаки, яких іноді тягнуло на дитячі забави, але конституційний обов'язок зробив їх солдатами. А солдати не обговорюють накази. Вони їх виконують. Там, в ущелинах і на перевалах гористого Афганістану, воїни-інтернаціоналісти довели: вони гідні продовжувачі слави ветеранів Другої світової війни, вони - умілі їх учні.

Вірність бойовій дружбі, готовність пожертвувати собою заради товариша, безстрашність у бою, винахідливість у скрутній обстановці - це риси воїнської майстерності і доблесті були постійними супутниками цих по суті хлопчаків, одягнутих у військову форму.

Великопавлівська сільська бібліотека-філія підготувала до цієї дати книжкову виставку-спогад "Афганістан - то біль і смуток чиєсь обірване життя...", яка експонується в читальному залі. До уваги відвідувачів бібліотеки представлені книги про війну в Афганістані, фотографії учасників бойових дій - наших земляків, статті із місцевих газет.

Війни! Скільки їх було в історії людства. І завжди - це страждання, сльози, втрата самого дорогоцінного в житті, біль... Таким болем для багатьох громадян став Афганістан. Залишається він біллю і сьогодні...









Немає коментарів:

Дописати коментар