пʼятницю, 31 липня 2020 р.

Перегляд літератури "Мандрівка в чарівний світ романів Джоан Роулінг"

   31 липня виповнюється 55 років від дня народження Джоан Роулінг, англійської письменниці, авторки семи книг про маленького чарівника Гаррі Поттера: "Гаррі Поттер і філософський камінь" 1997 року; "Гаррі Поттер і таємна кімната" 1998 року; Гаррі Поттер і в'язень Азкабану" 1999 року; Гаррі Поттер і келих вогню 2000 року; "Гаррі Поттер і напівкровний Принц" 2001 року; "Квідич крізь віки" 2001 року; "Гаррі Поттер і Орден Фенікса" 2003 року. Вона стала однією із найвідоміших дитячих письменниць сучасності. Її книги одержали світове визнання, виграли низку нагород і вийшли тиражем понад 400 мільйонів примірників. Свій перший твір вона написала в шість років.
    Джоан Роулінг стала першою письменницею - мільярдером завдяки своїм книгам. Сьогодні Джоан Роулінг є найвисокооплачуванішою світовою авторкою. Життя нині суперуспішної письменниці, мабуть, колись  теж буде екранізоване - за п`ять років подолавши шлях від життя на державну допомогу до багатомільйонних статків, до миті чарівного перетворення в самодостатню респектабельну леді з мудрим поглядом і стриманою усмішкою, бажану гостю в королівських резиденціях і представництвах ООН.
    Народилася Джоан в Англії в місті Єйті в 1965 році. Після закінчення школи почала навчатися на філологічному факультеті за спеціальністю "французька мова та література", пізніше працювала вчителем. У цей час Джоан почала писати свій перший роман "Гаррі Поттер і філософський камінь". Несподівано для всіх історія про хлопчика чарівника стала однією з найпродаваніших. Слава про юного Гаррі Поттера облетіла всю планету! На сьогоднішній день серія книг побила всі мислимі і немислимі рекорди, книги, які перекладені більш ніж на 60 мов є повноцінним брендом світового масштабу і екранізовані Голівудом.
     Останнім часом Джоан Роулінг намагається відійти від казкової тематики, пишучи цілком дорослі романи, але в історії літератури вона залишається саме, як авторка неповторної й дивовижної казкової епопеї про Гаррі Поттера.
     Казки про Гаррі Поттера стали для багатьох читачів сенсаційним відкриттям. Такого успіху не знала жодна художня книга. Бібліотекарі Великопавлівської сільської бібліотеки запрошують прихильників казкової серії прочитати книги, які знаходяться у нашій книгозбірні.
     З метою популяризації літератури про життя і творчість письменниці та до 55-річчя від дня народження, ми, бібліотекарі Великопавлівської сільської бібліотеки підготували перегляд літератури "Мандрівка в чарівний світ романів Джоан Роулінг".

     


Немає коментарів:

Дописати коментар