пʼятницю, 27 жовтня 2023 р.

Літературний деліжанс : " Ти наше диво калинове , кохана материнська мово ."

 Перейшов усі світи я - 

Є прекрасних мов багато,

Але першою, як Мати,

Серед мов лиш ти є.

Ти велична і проста

Ти стара і вічно нова.

Ти могутня, рідна мово!

Мово - пісня колискова

Мово - матері уста.

Іван Багряний

   До Дня української писемності та мови  в Великопавлівській сільській бібліотеці-філії був проведений літературний деліжанс та організована книжкова виставка: "Ти наше диво калинове, кохана  материнська мово". Вона допоможе користувачам здійснити літературну подорож стежками української писемності. Всі бажаючі мають змогу ознайомитися з історією походження української мови, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками-словниками.

    З метою поглиблення знань користувачів про рідну мову, щоб показати її красу і багатство, розкрити її необхідність у житті людини; розвивати бажання вивчати українську мову до Дня української писемності та мови користувачами було розгадано кросворд: "Буква до букви слово вродилось".

     Любити, шанувати і плекати рідну мову - святий обов'язок кожного українця. Варто пам'ятати, що грамотно володіти державною мовою - це обов'язок справжніх українців, які вболівають за державу, за її цілісність і духовну міць. Бажаємо всім утверджувати рідну мову, дбати, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців. 



















Немає коментарів:

Дописати коментар