пʼятниця, 14 квітня 2023 р.

Виставка - вернісаж: "Великдень - найбільше свято на Землі"

                      Виставка - вернісаж: "Великдень - найбільше свято на Землі"

Сонце сяє у ясній блакиті,

Теплим променем цілує світ увесь

І серця для радості відкриті.

Знайте, люди, що Христос Воскрес!

Пташечки цвірінькають надворі - 

То вони співають Богу честь!

Позабудьмо сумніви та горе, 

Бо Христос Воістину Воскрес!

Зоряна Живка

   Наближається одне з найбільших християнських свят - Великдень. Всі ми чекаємо це свято з піднесеним настроєм, надіями та сподіваннями. Напередодні  свята до Великопавлівської бібліотеки завітали односельці і бібліотекарі запропонували своїм користувачам дізнатися, як відзначали це свято наші предки.  Розповіли присутнім про духовні джерела наших предків - обряди та звичаї, щоб не загубити тієї ниточки, яка зв'язує нас із минулими поколіннями. В даному заході зверталася увага на мудрість, силу та пам'ять народу - духовні скарби, відтворені нашим народом протягом віків.

   Щоб згадати пов'язані з Великоднем народні й сімейні звичаї бібліотекарі Великопавлівської бібліотеки-філії пропонують переглянути виставку вернісаж: "Великдень - найбільше свято на Землі", на якій представлена література про народні традиції святкування Великодня, що таке чистий четвер та страсна п'ятниця, в який день потрібно пекти великодні куличі, які є види розпису яєць, чудова література з історії Великодня, рецепти смачної паски, різні кулінарні дрібнички та ще багато цікавої інформації. А ще, напередодні користувачі нашої бібліотеки залишили частинку свого тепла на пасхальному дереві, зробивши символічні писанки. Юні користувачі з задоволенням взяли участь в майстер - класі з написання писанок.

   Великдень - це свято, що об'єднує! Об'єднує всіх нас вірою у перемогу світла над темрявою, наповнює наші серця любов'ю і добротою, зміцнює кожного з нас духовно!








































Немає коментарів:

Дописати коментар