понеділок, 13 березня 2023 р.

Нон-стоп марафон: "Будеш, батьку, панувати, поки живуть люди"

 Нон-стоп марафон: "Будеш, батьку, панувати, поки живуть люди;

                                     Поки сонце з неба сяє - Тебе не забудуть"

   І знову -  березень... І знову линуть до нас думки геніального українського поета...Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Тараса Григоровича Шевченка, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим не зрівняною, невичерпною для людського подиву й осягнення.

   Тарас Шевченко залишив нам неоціненні духовні надбання - твори і світлу добру пам'ять про себе. Він пробуджував любов до України, кликав сильних на подвиги, уселяв у слабких надію й віру. Т. Г. Шевченко - завжди сучасний, актуальний, щоразу звертаючись до його слів, нові покоління знаходять у них потрібне, цікаве, злободенне. Збагнути цей феномен - складне завдання. І розв'язати його можна, лише постійно звертаючись до рядків із творів Кобзаря. Ми повинні завжди пам'ятати про генія українського народу.

   До дня народження Тараса Григоровича Шевченка в читальному залі Великопавлівської сільської бібліотеки-філії оформлена книжкова виставка "Живе у пам'яті Тарас", на якій уся відома літературна спадщина: поетичні, драматичні, прозові твори, автобіографія та ін. Т. Г. Шевченко - багатогранна особистість. Він писав поезії, поеми, балади.

   Велич Тараса Шевченка полягає в тому, що він зумів повернути нам національну гідність і необхідність боротися за відновлення незалежної української держави. Його безмежна любов до українців і України проявлялася в тому, що він навчав і переконував нас про можливість щасливого життя тільки в своїй незалежній державі, адже "в своїй хаті - своя правда, і сила, і воля".

   Книжкова виставка стане в нагоді всім тим, хто шанує, знає й по-справжньому пропагує творчість геніального українського поета.
















Немає коментарів:

Дописати коментар