субота, 1 жовтня 2022 р.

Віртуальна книжкова виставка до Міжнародного дня людей похилого віку

     


  Міжнародний день людей похилого віку, що відзначається щорічно 1 жовтня, виник з ініціативи Генеральної асамблеї ООН 14 грудня 1990 року. Одним з головних поштовхів до офіційного затвердження цього свята стало стрімке старіння населення.

    Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року. Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року 1 жовтня Україна відзначає і День ветерана.

   Цей день - не лише можливість нагадати всім про людський обов'язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв'язку поколінь. Тяжкі випробування випали на долю ветеранів і людей похилого віку. Та, пройшовши крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, війни, репресій, вони зуміли вистояти і пронести через життя найкращі духовні якості покоління - честь, гідність, вихованість, толерантність.

     Міжнародний день людей похилого віку покликаний висловити визнання особам старшого віку за їх внесок у розвиток людського потенціалу та економіки, звернути увагу суспільства на проблеми глобального постаріння населення. Підтримка та повага до літніх людей має бути глибоко усвідомлена кожним громадянином держави, адже турбота про них - це турбота про себе самого в майбутньому!

     До Міжнародного дня людей похилого віку в Великопавлівській сільській бібліотеці підготовлена віртуальна книжкова виставка. До уваги користувачів пропонується добірка різноманітної літератури, яка стосується даної тематики.



















Немає коментарів:

Дописати коментар