четвер, 28 липня 2022 р.

Виставка-подія: "Володимир Великий - Хреститель Русі -України"

     Щороку, 28 липня в Україні на державному рівні відзначається православне свято - День Хрещення Київської Русі-України. В цей день також вшановується святий рівноапостольний князь Володимир - хреститель Київської Русі.З нагоди цієї визначної події в Великопавлівській сільській бібліотеці-філії для користувачів була підготовлена книжкова виставка-подія: "Володимир Великий - Хреститель Русі-України" А ще, цього року вперше відзначається День Української Державності.

    Для українців це свято символізує спадкоємність тисячолітньої історії України, нації і держави. Це - символ соборності усіх українців і всіх українських земель навколо рідної державної і духовної столиці - Києва.

   Хрещення мало не лише історичне значення - воно насамперед духовно  та культурно поєднало наш народ з європейським світом і таким чином стало важливою віхою в розвитку української державності. 

  Запровадження християнства на Русі сприяло зміцненню державності, поширенню писемності, створенню визначних пам'яток літератури. Під його впливом розвивалися живопис, кам'яна архітектура, музичне мистецтво,  розширювалися і зміцнювалися культурні зв'язки з Візантією, Болгарією та країнами Західної Європи.

   Зі святом Хрещення Русі! віримо, що Святий Володимир дарує нам свою молитовну допомогу для утвердження миру в рідній Україні!


















Немає коментарів:

Дописати коментар