субота, 4 грудня 2021 р.

Введення в храм Пресвятої Богородиці. Третя Пречиста

    4 грудня відзначається одне з великих церковних свят - Введення в храм Пресвятої Богородиці. Також воно має ще й іншу назву - Третя Пречиста. У цей  день прийнято молитися за Боже благословення для дітей. Бездітні пари просять про дарування потомства. Вагітні моляться Богородиці про вдалі пологи.

     Згідно з переказами, саме 4 грудня в Єрусалимський храм вперше увійшла трирічна Марія. Її батьки багато років молилися, щоб у них народилася дитина й дали обітницю про те, що якщо вона все-таки з`явиться на світ, то присвятять її служінню Богу. І ось, коли Марії виповнилося три роки, її батьки Йоаким й свята Анна, - виконуючи обітницю посвятити свою дитину Богові, привели її в Єрусалимський храм і віддали в руки первосвященника Захарії. У храмі вона вивчала святе письмо й молилася. Тут вона жила до свого заручення з Йосипом.

      Цього дня у всіх православних храмах відбуваються святкові богослужіння, присвячені пам`яті Діви Марії. У своїх молитвах віруючі вихваляють Богородицю і просять її про заступництво за всіх християн перед Всевишнім. Тож кожному з нас варто задуматися над тим, куди ми усі йдемо і як скеровуємо свої кроки життя, яке отримуємо від Бога.

Зі святом!







Немає коментарів:

Дописати коментар