середа, 1 грудня 2021 р.

Інформ-дайджест: "Молодь - за життя без СНІДу"

    1 грудня, починаючи з 1988 року, світова спільнота щорічно відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Його мета - привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства.

   Увесь світ сьогодні мобілізується в боротьбі з пандемією коронавірусу. На тлі цього важливо не забувати, що, на жаль, є й інші загрози. І деякі з них не менш серйозні, ніж Covid - 19.

   Всесвітній день боротьби зі СНІДом - це важлива нагода для підняття поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми ВІЛ/СНІДу, проблеми людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, звільнення від наркотичної та алкогольної залежності.

   Зусилля вчених спрямовано на винайдення ефективних методів подолання СНІДу, однак поки що говорити про успіх, про перемогу над вірусом ВІЛ передчасно. За оцінками експертів, сьогодні понад 50 млн. жителів планети Земля є ВІЛ - позитивними, а понад 20 млн. - вражені СНІДом. Кожного дня у світі інфікується 15-16 тис. осіб, переважно молодого віку.

    Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ. За даними Об'єднаної програми Організації Об'єднаних Націй із ВІЛ/СНІД, близько 244 тисячі українців мають ВІЛ, з них близько 100 тисяч не знають про свою хворобу.

    Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка символ співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу.

    Молодь повинна знати про загрозу, пов'язану з поширенням цієї хвороби, та цінувати найдорожче, що є в житті - здоров`я, адже, хто попереджений - той захищений.

    В рамках Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом Великопавлівська сільська бібліотека-філія підготувала для своїх читачів інформ-дайджест: "Молодь - за життя без СНІДу"

   Саме тому, надзвичайно важливим є профілактичні бесіди про те, як саме вірус потрапляє в організм людини, про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, а також про умови, за яких інфекція не передається. Кожній людині необхідно усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, оскільки він може увійти практично в кожен дім, кожну сім`ю.

    Ми повинні зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної недуги.










Немає коментарів:

Дописати коментар