субота, 24 липня 2021 р.

Виставка однієї книги Джорджа Бернарда Шоу

 


      26 липня виповнюється 165 років від дня народження одного із широко відомих у нас зарубіжних письменників англійського драматурга нового часу Джорджа Бернарда Шоу.

   Бернард Шоу - ірландець, який завоював Англію . Він був другим (після Шекспіра) за популярністю драматургом в англійському театрі.

   Б. Шоу став єдиною людиною, яка була удостоєна одночасно і Нобелівської премії з літератури («За творчість, відзначену ідеалізмом та гуманізмом, за іскрометну сатиру, яка часто поєднується з винятковою поетичною красою», 1925 р.) та премії «Оскар» (за сценарій фільму «Пігмаліон», 1938 р.). Однак і тут він вчинив не як усі: прийняв медаль лауреата, а від грошової частини Нобелівської премії відмовився.

    На початку своєї драматургічної діяльності він писав по кілька п’єс, близьких за змістом, і об’єднував їх у цикли. Такими були три цикли, написані у 80-90-і роки: «Неприємні п’єси», «Приємні п’єси», «П’єси для пуритан». Здається, головним, що цінував Бернард Шоу в життя, була свобода - свобода виражати свої думки і чинити так, як хочеться.

Небезпека загрожує тим, хто її боїться, - вважав Шоу і нічого не боявся .

      Бібліотекарі Великопавлівської сільської бібліотеки пропонують вашій увазі виставку однієї книги Бернарда Шоу.








Немає коментарів:

Дописати коментар