четвер, 8 липня 2021 р.

Фольклорне свято: "Ой на Івана, ой на Купала"

    Найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят - це свято Івана Купала.

    7 липня у Великопавлівському СБК спільно з Великопавлівською сільською бібліотекою було організоване фольклорне свято "Ой на Івана, ой на Купала". Сама погода дала змогу відсвяткувати останнє свято із літнього обрядового циклу. 

    Силами культпрацівників та учасниками художньої самодіяльності була підготовлена велика розважальна програма. Аматори розважали односельчан своїми виступами, хоч дійство відбувалося не біля водоймища, та всеодно найяскравіше -  стрибки через вогнище,  були. На свято до Великопавлівчан завітав Водяний, який окропив цілющою водою жителів, бажаючи їм щастя, здоров`я, добробуту, миру і всього найкращого їм та їхнім родинам. Святкували всі -  від старого до малого. З радістю водили хороводи, плели вінки, шукали цвіт папороті. 

   Місцеві підприємці порадували смачними шашликами, а діток морозивом та солодкою ватою. 

   По закінченню заморені, але дуже веселі, як годиться за традиціями, стрибали через вогнище і під запальні пісні свято тривало аж до ранку.





































 


Немає коментарів:

Дописати коментар