вівторок, 22 червня 2021 р.

Книжкова виставка: "Ті дні у пам`яті народній"

    До Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні у Великопавлівській сільській бібліотеці  оформлено книжкову виставку «Ті дні у пам’яті народній».






    22 червня 1941 року є однією з трагічних сторінок історії українського народу. Вже вісімдесят років відділяє нас від того дня, але в пам’ять прориваються спогади - миттєвості найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни – Другої світової. Війни не на життя, а на смерть, війни в якій нацизм  ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації.

    Історію найкривавішої в історії людства війни зафіксовано у , архівних  документах, фотографіях, плакатах воєнного і повоєнного часів, у спогадах учасників, а також відтворено у художніх, літературних творах, кінострічках. Частина з таких художніх та документальних творів і представлена на виставці у бібліотеці.

   Великопавлівська бібліотека пропонує до уваги користувачів виставку-пам'ять «Чорний ранок…Чорний рік». На виставці експонуються історичні матеріали, що висвітлюють причини, перебіг і наслідки однієї з найбільших і найтрагічніших подій ХХ століття – Другої світової війни. Розділ виставки «Жахи остарбайської долі» розповідає про долі остарбайтерів, котрі під час війни опинилися в Німеччині. 



Немає коментарів:

Дописати коментар