суботу, 20 березня 2021 р.

Полиця-натхнення: "Поезія - це скарб усіх віків"

   Поезія - це завжди неповторність,

Якийсь безсмертний дотик до душі.

Ліна Костенко  

      21 березня - Всесвітній день поезії. З нагоди цієї дати у читальному залі Великопавлівської сільської бібліотеки бібліотекарями розгорнуто полицю-натхнення.

     Поезія... Таке коротке і змістовне слово! Вона і втішить, і пригорне, і приголубить. Поетичне слово здатне проникати в таємниці людської душі, закликати людину мислити образами, допомагає спілкуванню, розширює кругозір. Уся історія людства доводить, що поетичне слово йде поруч із людиною від самого буття до сьогодення.

     На полиці ви маєте можливість доторкнутися до літератури відомих та сучасних творців пера й ознайомитися з поетичним словом, що бентежить і хвилює душу, збагачує її духовно.

     Поціновувачам української поезії бібліотекарі підібрали наймилозвучніших й найвідоміших авторів, таких як Т. Г. Шевченко, В. М. Сосюра, І. Я. Франко, Г. С. Сковорода та інших. А для прихильників російської поезії: О. С. Пушкін, М. Ю. Лермонтов, С. О. Єсенін. Їхні поетичні твори є досить різноманітними, бо порушують різні соціальні проблеми, які присутні у нашому житті, розкривають найпотаємніші почуття і думки людини.

     Тож запрошуємо всіх бажаючих переглянути нашу полицю-натхнення і поринути у чарівний світ поезії.    





                   
                     

Немає коментарів:

Дописати коментар