пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

Онлайн-перегляд: "Кращі з кращих за свободу сміливо стали без вагань"

                                                   Вже стільки хвиль над нами прокотилось

                                       Із революцій, воєн і незгод,

                                       Однак ще в світі не родилась сила,

                                       Що український знищила б народ.

                                                                Олександр Афонін

   День Героїв Небесної Сотні - пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року для вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

   18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській відбулося найбільш жорстоке протистояння між бійцями підрозділу "Беркут" і патріотами України, саме тоді переважно від куль снайперів, загинула майже сотня активістів Майдану. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них - молодь. Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати Небесна Сотня.

    До сьомих роковин кривавих подій на Майдані, на вшанування подвигу загиблих героїв - учасників Революції Гідності, мужності громадян, які повстали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави, її європейського вибору, в Великопавлівській сільській бібліотеці-філії бібліотекарі підготували онлайн-перегляд: "Кращі з кращих за свободу сміливо стали без вагань", для учнів 11  класу Великопавлівської загальноосвітньої школи.






Немає коментарів:

Дописати коментар