пʼятниця, 4 грудня 2020 р.

Прес-калейдоскоп до Міжнародного дня волонтера

      5 грудня — Міжнародний день волонтера. Цей день відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день волонтера.  Волонтерство засновується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей. В Україні волонтерство з’явилося на початку 90-х минулого століття, а офіційно його визнано Постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 р.

      На Україні волонтерський рух  набрав масового характеру під час Революції гідності, а ще більшого масштабу — після початку російської агресії на сході  України. Міжнародні експерти визнають, що у жодній країні світу не зафіксовано такого потужного волонтерського руху. На протязі 2014 – 2016 рр. створилися цілі волонтерські об’єднання.

     В Великопавлівській сільській бібліотеці-філії  бібліотекарями читального залу до цієї дати оформлено прес-калейдоскоп “5 грудня – Міжнародний день волонтера”. Експозиція вміщує літературу про волонтерський рух, історію його виникнення, статті з періодичних видань про волонтерський рух .

                                          


   



 

Немає коментарів:

Дописати коментар