пʼятницю, 31 січня 2020 р.

Літературна подорож "Пригоди в країні книжок Всеволода Нестайка"

"...Пам'ятаючи своє невеселе дитинство, 
              я намагався писати якомога веселіше "
       Людяність, доброта, світлий погляд на життя, а також надзвичайне почуття гумору - так уже багато поколінь читачів характеризують творчість класика сучасної української дитячої літератури Всеволода Нестайка. 
       З  нагоди ювілейної дати, 90-річчя від дня народження українського письменника В. Нестайка, 30 січня у Великопавлівській сільській бібліотеці-філії, бібліотекарі провели літературну подорож "Пригоди в країні книжок Всеволода Нестайка"  для учнів 4 класу Великопавлівської загальноосвітньої школи. 
      Важко знайти в нашій літературі щось настільки веселе, талановите й  дотепне, як усі неперевершені книги Всеволода Нестайка, якого часто називають Гоголем сучасної української дитячої літератури. Недаремно його книгу "Тореадори з
 Васюківки" перекладено  двадцятьма  мовами і внесено до Особливо Почесного списку Андерсена як один із найвидатніших творів світової літератури для дітей.  
      Загалом у творчому доробку письменника більше 40 творів: оповідань, повістей, казок, п'єс. Кілька з них, а саме "Одиниця з обманом", "Тореадори з Васюківки" та "Чудеса в Гарпбузянах", були екранізовані і здобули чимало міжнародних кінонагород.  Юним читачам дуже сподобалася подорож творами Нестайка.

  

                                              

Немає коментарів:

Дописати коментар