вівторок, 21 лютого 2023 р.

Інформхвилинка: "У мові рідній - і минуле, й майбуття, у ній народу суть, його життя"

    Міжнародний день рідної мови - день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000  року. Про "підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності" було оголошено на сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня - 17 листопада 1999 року в Парижі.

    Наша мова є рідною для більш ніж 30 мільйонів чоловік. Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові. Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

  До вашої уваги з нагоди свята інформхвилинка в читальному залі Великопавлівської сільської бібліотеки: "У мові рідній - і минуле, й майбуття, у ній народу суть, його життя". На виставці представлені книги, у яких висвітлюється історія народження та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу - української. Мета цієї виставки - поглибити знання про мову як основу духовності, виховати любов і повагу до української мови як мови державної та материнської, спонукати читачів до роздумів про долю рідного краю та його славних синів, про свою приналежність до українського народу.

                                             
















































Немає коментарів:

Дописати коментар