середа, 20 липня 2022 р.

  Сьогодні Великопавлівська сільська бібліотека-філія гостинно відкрила двері для нових читачів.

   До  нашої бібліотеки завітали переселенці з селища Вугледар Донецької області, які не з власної волі стали тимчасовими переселенцями. Тікали від війни, розповіли, що прийшлося тікати під обстрілами.  Їм допомагали евакуюватися представники Червоного Хреста. Спочатку приїхали до Дніпра, де на них вже чекали волонтери. Нагодували, обігріли, надали приміщення, щоб переночувати, а потім вирушили далі.

    І ось потрапили вони до нашого мальовничого села В-Павлівка. Зустріли їх з доброю душею староста села Переятенець Я. О., який вже знайшов для них домівку. Так і оселилася родина з 5 чоловік. Привели в порядок подвір'я, будинок, посадили невеличкий город, насіяли квітів і почали господарювати. Ніна (переселенка) розповіла, що коли зайшла до хатини, то серце защеміло, будинок був дуже схожий на будинок її мами. Проживаючи тут відчуває себе, як вдома. Ніна говорить, що односельці відносяться до них доброзичливо і допомагають хто чим зможе.

Та й сами вони теж часу дарма не гають: заготовляють дрова, закривають овочі, ягоди та різні смаколики на зиму. Вони мріють, щоб швидше вже закінчилася війна і вони повернулися до своїх домівок.

   А поки що  ми, бібліотекарі запрошуємо переселенців з дітками, які проживають на території Великопавлівського старостату,  у світ книг до дитячого абонементу Великопавлівської бібліотеки.

  "У цей неспокійний час ми пропонуємо вам разом з дітьми прочитати книги про Україну, які представлені для вас у патріотичному куточку нашої бібліотеки "З Україною в серці". Ці  книги містять різноманітну інформацію з української історії, культури, національної символіки"

   На дитячому абонементі вільний доступ до книг, великий вибір літератури. Юні читачі зможуть почитати цікаві книги та розважальні журнали, смішні історії, фентезі, пригодницькі твори, яскраві книжечки для малят, повчальні казки, фантастичні історії, детективи, а також є безкоштовний доступ до інтернету.



















Немає коментарів:

Дописати коментар